Projecte d’hàbitat lunar a la Biennal de Venècia


Activació i assistència

06/04/2021
402 vistes
7 m’agrada

A la Biennal de Venècia s’exhibeix actualment un concepte detallat d’un hàbitat lunar, creat per una de les firmes d’arquitectura més importants del món amb suport tècnic de l’ESA. Skidmore, Owings i Merrill, creador de molts dels gratacels més alts del món, va treballar amb l’ESA en un disseny d’hàbitats semiinflables que podrien formar part d’una visió a llarg termini per a un assentament internacional de la Lluna.

El disseny resultant es mostra al 17a Mostra Internacional d’Arquitectura de La Biennale di Venezia. Tot i que el tema de l’exposició general és “Com conviurem?‘, la instal·lació de SOM es diu’La vida més enllà de la Terra‘, mirant més enllà del nostre planeta post-COVID-19 per mostrar com es pot mantenir la vida humana en l’entorn espacial hostil.

Exposició lunar de la Biennal de Venècia

La instal·lació comprèn dos models físics a gran escala i una pel·lícula que junta els visitants de la Biennal en un viatge des de la Terra fins a la superfície de la Lluna. Els detalls detallats d’un mòdul d’hàbitat individual permeten als visitants imaginar la vida quotidiana a l’entorn lunar i comprendre l’enginyeria i la tecnologia que permeten el seu disseny.

L’astronauta de la NASA retirat Jeffrey Hoffman, ara professor de Departament d’Aeronàutica i Astronàutica del MIT, va assessorar l’equip de SOM sobre la habitabilitat del seu disseny, basat en la seva experiència vivint i treballant a l’espai.

Hàbitat de la Lluna d’aterratge

‘La vida més enllà de la Terra“Representa un canvi de paradigma en l’arquitectura espacial i ofereix coneixements descoberts a través de la cooperació intersectorial internacional”, va dir el dissenyador sènior de SOM, Daniel Inocente. “Els desafiaments aquí afrontats van inspirar noves solucions i ens van permetre imaginar un futur per a la humanitat més enllà de la Terra”.

“La invitació a exposar a la Biennal de Venècia i, en general, la resposta positiva a aquesta fructífera col·laboració entre el nostre món de l’enginyeria espacial i els experts en arquitectura són molt encoratjadores”, va afegir l’enginyer de materials de l’ESA, Advenit Makaya. “Aquest projecte podria obrir el camí a altres exercicis multidisciplinaris aquí a Europa, en pensar en futurs conceptes d’hàbitat humà sostenible”.

CDF en sessió

La inspiració de l’hàbitat lunar va sorgir de la visió del Moon Village internacional, un concepte hipotètic per a l’assentament lunar mitjançant una aliança de socis privats i públics, espacials i no espacials.

SOM va començar a treballar en el seu estudi el 2018, que posteriorment es va sotmetre a un estudi detallat del Concurrent Design Facility de l’ESA (CDF). Situat al centre tècnic de l’Agència, a Noordwijk, Països Baixos, el CDF reuneix una xarxa d’especialistes de l’espai per realitzar avaluacions ràpides de nous conceptes de missió i crear plans útils.

Col·locació d’hàbitats pel pol sud lunar

“L’equip es va mostrar entusiasta des del primer dia”, afirma Robin Biesbroek, líder de l’equip de CDF. “Les nostres sessions de CDF ens van permetre fer una revisió detallada del disseny amb els nostres propis experts de l’ESA, proporcionant valuosos comentaris a SOM”.

Agafar l’inflable Mòdul BEAM actualment connectat a l’Estació Espacial Internacional com a punt de partida, SOM va dissenyar una estructura de carcassa semiinflable per oferir la màxima relació volum / massa possible. Un cop inflat a la superfície lunar, arribaria aproximadament al doble del seu volum intern original.

Es va dedicar molta feina a l’interior de l’hàbitat de quatre plantes, en termes de condicions d’il·luminació, elements reconfigurables i una superfície elevada del sòl al sostre, per permetre als membres de la tripulació aprofitar la sisena g lunar mitjançant barres de subjecció i altres ajuts simples. .

Model d’assentament a la vora del cràter Shackleton

El lloc escollit s’ha descrit com la propietat immobiliària més desitjable del sistema solar: la vora de Cràter Shackleton al costat del pol sud lunar. Evitant les extremitats de temperatura paral·leles dels dies i nits de dues setmanes de la Lluna, aquesta ubicació ofereix llum solar gairebé contínua per a l’energia solar, una vista contínua de la Terra i accés a dipòsits de gel d’aigua lunar en cràters adjacents d’ombra permanent.

Després de l’aterratge, l’hàbitat s’inflaria localment per astronautes o bé mitjançant rovers teleoperats des del Estació d’entrada al voltant de la Lluna. Mantindria la seva tripulació de quatre persones viva i còmoda fins a 300 dies en aquell moment.

“La nostra associació amb l’ESA demostra com la col·laboració interdisciplinària pot donar suport als objectius internacionals per a l’exploració de l’espai”, va dir Colin Koop, soci de disseny de SOM. “Es pren un enfocament no convencional del disseny d’hàbitats extraterrestres, que combina l’experiència de la indústria de la construcció i l’espai i aplica coneixements dels àmbits de l’arquitectura, la planificació urbana, la ciència, el comerç i la psicologia”.

La vida més enllà de la terra: vídeo de l’hàbitat lunar de la Biennal de Venècia



Publicació original

Projecte d’hàbitat lunar a la Biennal de Venècia
× +info?
%d bloggers like this: