Considero que el PLE és un estat constant d’aprenentatge en el nostre dia a dia. No és un pòster que fem, decorem i queda súper xulo per penjar en el nostre perfil o com a decoració al nostre mur. Tot i que és un pas que cal donar per poder visualitzar-lo i ser conscient d’ell, aquí mi PLE, Hem de donar-li dinamisme.

El PLE canvia i es confecciona segons les preferències nostres. Tots tenim el nostre PLE i fem ús d’ell constantment, independentment que usem més o menys tecnologia, més o menys recursos. El nostre PLE va en funció de les nostres expectatives de creixement personal o professional.

Si he de fer una reflexió de com el PLE va arribar a la meva vida, el bressol de naixement està clara, l’escola del meu fill bressolada per un bon professional de l’educació que em va ajudar a fer els primers passos, Jacinto Molero Merino.

I és que gràcies a el mestre que va tenir el meu fill durant el tercer cicle de primària i al seu Marea Inclusiva vaig començar a conèixer conceptes que fins llavors no m’havien estat presentats. No va ser una presentació formal, sinó que va ser un coneixement gradual que em venia donat del meu propi fill unes vegades i de la bona comunicació mestre-família altres.

Un curs que va impartir Jacinto mitjançant la nostra AMPA i a què vaig assistir amb la idea de connectar amb la forma d’ensenyar que estava duent a terme, va ser potser el pas que em va ajudar a sortir de la meva zona de confort i il·lusionar-per aprendre a la una que ho feia també el meu fill (encara que reconec que no a la mateixa velocitat).

Això em va portar a llegir, a reflexionar ja compartir sobre un tema que de vegades pensem es limita a les quatre parets de l’aula, la “EDUCACIÓ”, sense adonar-me que jo també sóc educadora dels meus fills.

Amb llegir no em refereixo a devorar llibres, cosa que per desgràcia mai ha estat la meva passió, em refereixo a llegir com a sinònim de buscar informació, de temptejar en xarxes socials ia donar-li a el botó de “seguir” sense que el to de les meves galtes es multipliqui per tres. Vaig aprendre a llegir de webs educatives, a veure Youtube com a font d’informació, a llegir tweets ja compartir-los, a llegir dels Ivoox que els nois anaven creant, de les presentacions i entrades que compartien en els seus blocs …, ia buscar la manera d’aprendre jo també a fer-ho.

Aquesta “lectura” em va portar a crear el meu propi bloc educatiu amb la idea de fer arribar a la resta de pares tot el que jo estava aprenent. Em semblava molt important posar en coneixement dels meus contactes fins al moment de les noves metodologies que s’estaven duent a terme, de les webs educatives que podien servir-nos d’ajuda per a l’educació dels nostres fills, de recursos i programes que podien fer que els nois veiessin la bondat d’anar a classe per aprendre, de compartir les meves reflexions i incitar a la reflexió d’altres.

Entenc que la meva PLE és molt humil i està en ple procés evolutiu. Ja no només hi ha feedback d’aprenentatge amb els meus fills i amics, sinó que va creixent la meva PLN en el camp de l’educació. Els meus contactes van augmentant i encara que sóc conscient que rebo més que dono, en això estic.

——————————

Alicia Picchi Carmona. Mare. Interessada en tot el que em pugui ajudar a desenvolupar i complementar l’educació dels meus fills i la meva.

Publicació original

Bloc Educatiu | Noves tecnologies aplicades a l’educació
× +info?
%d bloggers like this: